Laden Evenementen

« Alle Evenementen

NVFG RegNed Voorjaarsbijeenkomst “De implicaties van de nieuwe regelgeving Medische hulpmiddelen in de praktijk”

2 april | 15:00 - 17:30

De voorjaarsbijeenkomst van RegNed vindt plaats op
donderdagmiddag 2 april 2020 van 15.00 (ontvangst vanaf 14.30) tot 17.30 uur bij Novartis in Amsterdam.

Het onderwerp van deze bijeenkomst is: ‘De implicaties van de nieuwe wetgeving medische hulpmiddelen in de praktijk’

Met ingang van 26 mei 2020 treedt de Europese Medical Device Regulation (MDR) in werking. Deze verordening heeft gevolgen voor fabrikanten, importeurs en distributeurs van medische hulpmiddelen waaronder ook medische apps. Zo kan een product in een andere risicoklasse vallen en moet het voldoen aan strengere veiligheids- en kwaliteitseisen. De nieuwe wet heeft ook gevolgen voor zorginstellingen, zorgverleners en (indirect) voor patiënten. De nieuwe regels gelden ook voor producten die nu al verkrijgbaar zijn. In sommige gevallen geldt een overgangstermijn: producten die nu al te koop zijn en een geldig certificaat hebben, mogen in principe tot uiterlijk 27 mei 2024 verkocht worden, mits er geen significante wijzigingen in het ontwerp en het beoogde doel worden aangebracht. Wat betekent deze nieuwe wetgeving voor de Regulatory Affairs professional in Nederland?

Zoals gebruikelijk op de RegNed bijeenkomsten hebben wij drie sprekers (inleiders) uitgenodigd, die vanuit verschillende invalshoeken hun licht hierop laten schijnen.

De eerste spreker is de heer F. Weijers (CBG), hij zal ingaan op het raakvlak tussen medische hulpmiddelen en geneesmiddelen en de impact van de MDR daarop.

De tweede spreker zal de visie vanuit de Notified Bodies weergeven.

De laatste spreker is Bastiaan Vliegenthart (Propharma group). Hij zal vanuit zijn ervaring als RA-professional zijn ervaringen met ons delen.

Na de drie inleidingen zal Anja Wiersma (RAPS) de plenaire paneldiscussie leiden waarbij.de deelnemers vragen kunnen stellen.
Na de paneldiscussie is er gelegenheid om tijdens de borrel de sprekers persoonlijk te benaderen.

 

Gegevens

Datum:
2 april
Tijd:
15:00 - 17:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Novartis Pharma
Haaksbergweg 16
AMSTERDAM, 1101 BX
+ Google Maps