Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NVFG Nieuwjaarsbijeenkomst

15 januari 2019 | 16:30 - 20:00

Op dinsdag 15 januari 2019 zal bij NBC te Nieuwegein de NVFG Nieuwjaarsbijeenkomst plaatsvinden. Tijdens deze bijeenkomst willen wij, in de trend van ‘a Christmas Carol’, zo vlak na kerst en de jaarwisseling een blik werpen in de nabije toekomst van de gezondheidszorg.

Dankzij ontwikkelingen in de nanotechnologie kunnen artsen binnenkort superieure wondzorg bieden en met genbewerkingstechnieken als CRISPR wordt biotech straks volledig getransformeerd. Naarmate we beter worden in 3D-bioprinten hoeft er in de toekomst niemand meer op een transplantatie-orgaan te wachten. Dankzij neurotechnologisch onderzoek kunnen patiënten protheses al met hun hersenen besturen en door ontwikkelingen in de KI, het IoT en big data kijken we heel anders naar epidemiologie, kankerbestrijding en patiëntenzorg.

Is er nog plek voor traditionele farmaceutische geneesmiddelen in deze nieuwe aanstaande wereld? Of zullen ook wij onze pijlen op iets nieuws moeten gaan richten. Richard van Hooijdonk, trendwatcher en futurist, zal een lezing geven over deze onderwerpen en ons meevoeren in een reis door de tijd.

Het programma vangt aan om stipt 16.30 uur en de ontvangst met koffie en thee is vanaf 16.00 uur. Aansluitend aan de bijeenkomst vindt de Nieuwjaarsborrel plaats, zodat we de contacten weer kunnen aanhalen.

Hartelijke groet,

NVFG Commissie Themabijeenkomsten.

Gegevens

Datum:
15 januari 2019
Tijd:
16:30 - 20:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nvfg-nieuwjaarsbijeenkomst-2019-53540761860

Locatie

NBC Congrescentrum
1 Blokhoeve
Nieuwegein, 3438 LC Nederland
+ Google Maps
EMA in Nederland