Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

NVFG RegNed Najaarsbijeenkomst

26 november 2019 | 14:30 - 17:30

 

De Najaarsbijeenkomst van RegNed vindt plaats op dinsdagmiddag 26 november 2019 van 15.00 (ontvangst vanaf 14.30) tot 17.30 uur bij MSD in Haarlem

 

Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Regulatory Affairs: “spin in het web” binnen een farmaceutisch bedrijf

 

De rol van Regulatory Affairs in een farmaceutisch bedrijf is zeer divers. De afdeling zorgt ervoor dat geneesmiddelen worden voorzien van de juiste licenties om de geneesmiddelen op de markt te brengen. Hierbij is de afdeling Regulatory Affairs een cruciale schakel tussen het bedrijf en de regelgevende instanties. Maar ook binnen een farmaceutisch bedrijf is de afdeling Regulatory Affairs de “spin in het web” vanwege de directe link met o.a. de afdelingen Medical Affairs, Marketing en Farmacovigilantie.

Deze directe link komt bijvoorbeeld naar voren bij trainingen van de Sales Force of het nakijken van promotioneel materiaal. Maar ook uitkomsten van een PSUR –beoordeling in relatie tot de SmPC/bijsluiter of een RMP en het eventuele educatieve materiaal. Een goede samenwerking tussen de verschillende afdelingen is dus van groot belang voor het veilig gebruik van geneesmiddelen door patiënten.

Tijdens deze sessie willen we graag dieper op de samenwerking ingaan. Wat is de rol van Regulatory Affairs en waar zitten nu precies de links met de verschillende afdelingen binnen een farmaceutisch bedrijf? En waar kunnen de verschillende afdelingen nog meer samenwerken en elkaar versterken? Om hier antwoorden op te krijgen willen wij tijdens deze middag graag sprekers uit de industrie van de afdelingen Farmacovigilantie, Medical Affairs alsmede de afdeling Regulatory Affairs aan het woord laten die hun ervaringen delen.

 

Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen tijdens een plenaire discussie met de deelnemers.

Gegevens

Datum:
26 november 2019
Tijd:
14:30 - 17:30
Evenement Categorieën:
,