Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

NVFG Medical Affairs Netwerkbijeenkomst “Biomarkers in immunology and oncology, in the future, just breathe ….”

maart 29 @ 15:30 - 18:00

Locatie:
Kasteel Montfoort
Kasteelplein 1
3417 JG Montfoort
T 0348 – 47 27 27

Beste leden,

Op donderdag 29 maart 2018 organiseert de NVFG (geleding Medical Affairs) de voorjaarsnetwerkbijeenkomst “Biomarkers in immunology and oncology. In the future, just breathe…and identify“.
We zijn te gast bij Kasteel Montfoort te Montfoort.

Doordat de heer Nierkens tevens bereid is gevonden een bijdrage te leveren aan de bijeenkomst is de ondertitel hier op aangepast. Het doet ons genoegen u te mogen uitnodigen voor een zeer interessant programma.
Er zal een aantal baanbrekende innovaties vanuit de oncologie en de longgeneeskunde besproken worden.
Onderstaand treft u het programma en meer informatie over de gastsprekers aan.

Klik hier om u in te schrijven voor onderstaand programma.

Let op: vanwege de bijdrage van de heer Nierkens is de aanvangstijd naar voren opgeschoven, houd u hier rekening mee alstublieft. Was u reeds ingeschreven, negeert u dan de aanvangstijd op uw entreebewijs. De onderstaande tijden zijn de juiste.

 

14.30 uur  Ontvangst met koffie
14.50 uur       Start programma, opening
15.00 uur  2018, het jaar van de professionalisering: Waar houdt de geleding Medical Affairs zich   mee bezig?
 Maaike Addicks, bestuurslid NVFG en vice-voorzitter van de NVFG-KAMG commissie
15.15 uur      Innovaties in de allogene stamceltransplantaties.
 Stefan Nierkens, hoofdonderzoeker van de onderzoeksgroep Boelens / Nierkens en   hoofd van het Utrechtse centrum voor diagnostische vooruitgang in immunologisch   onderzoek, U-DAIR
15.45 uur       Pauze
16.30 uur       Anke-Hilse Maitland-van der Zee, hoogleraar Precision Medicine in Respiratory     Disease aan de Universiteit van Amsterdam
17.00 uur      Pauze
17.30 uur      Rianne de Vries, Technisch Geneeskundige op de afdeling Longziekten van het AMC
18.00 uur  Afsluiting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Entree: leden gratis, niet-leden € 75,–.
De bijeenkomst levert 1,5 accreditatiepunten op.

Met vriendelijke groet,
De Geleding Medical Affairs,

Kwinten Bosman (voorzitter)
Jolanda van Bodegraven
Rob van den Brule
Margot van den Camp
Marinka Helthuis
Ronald Kempers
Corrie Kroeze
John Rietveld

 

Stefan Nierkens   
Dr. Nierkens is hoofdonderzoeker van de onderzoeksgroep Boelens / Nierkens en is hoofd van het Utrechtse centrum voor diagnostische vooruitgang in immunologisch onderzoek, U-DAIR.
Hij promoveerde aan de Universiteit Utrecht en volgde een opleiding tot tumor-immunoloog bij het Tumor Immunology Laboratory van de RIMLS (Nijmegen, Nederland) en het La Jolla Institute for Allergy and Immunology (La Jolla, CA). Hij heeft jarenlange ervaring met het bestuderen van de rol van dendritische cellen (DC) en DC-vaccins in verschillende preklinische immunotherapie-modellen. In 2012 vertaalde Nierkens zijn werk over DC-vaccins samen met Jaap Jan Boelens resulterend in het U-DANCE-project, waarin hij (adjuvante) immunotherapie ontwikkelt om de bloedceltransplantatie van navelstrengbloed veiliger en effectiever te maken.

Vanaf 2012 is hij het hoofd van U-DAIR, een intramuraal immuuncontrolelaboratorium van het Laboratorium voor Translationele Immunologie (LTI-UMCU), dat translationeel onderzoek faciliteert in 30+ klinisch goed gedefinieerde cohorten van patiënten die lijden aan inflammatoire en immuun-gemedieerde ziekten. U-DAIR ontwikkelt, optimaliseert en valideert een immunomonitoringprogramma om gestandaardiseerd cohortonderzoek mogelijk te maken en identificeert daardoor nieuwe biomarkers om immuungemedieerde aandoeningen te diagnosticeren en mogelijke behandelstrategieën te onderzoeken.

Vandaag zal hij inzoomen op de innovaties in de allogene stamceltransplantaties.

Anke-Hilse Maitland van der Zee    

Anke-Hilse Maitland-van der Zee (1975) studeerde van 1993-1999 Farmaceutische Wetenschappen aan de Rijks Universiteit Groningen. Ze promoveerde in 2003 aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift:”Pharmacogenetics of HMG-CoA reductase inhibitors”. Ze werd in 2004 geregistreerd als epidemioloog en in 2010 als klinisch farmacoloog.  Ze  is sinds september 2016 hoogleraar Precision Medicine in Respiratory Disease aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was zij universitair hoofddocent Personalized Medicine aan de Universiteit Utrecht.

Het onderzoek van Maitland-van der Zee richt zich op ’precision medicine’ in luchtwegziekten. Het veld ‘precision medicine’ richt zich op het aanpassen van medische behandelingen aan de individuele karakteristieken van de patiënt.

Zij is (co-)auteur van meer dan 175 peer-reviewed publicaties. Zij is (onder andere) voorzitter van de Federatie Innovatief Geneesmiddelonderzoek Nederland (FIGON) secretaris/penningmeester van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB) en bestuurslid van de Netherlands Respiratory Society (NRS).

Rianne de Vries   
Rianne de Vries werkt als Technisch Geneeskundige op de afdeling Longziekten van het AMC, Amsterdam en vormt de brug tussen de klassieke geneeskunde en geavanceerde technologie. Ze ontwikkelde BreathCloud; het online platform die gekoppeld zit aan de SpiroNose (elektronische neus) en automatisch de sensorsignalen bewerkt en analyseert om direct een resultaat terug te koppelen aan de gebruiker.   

Stel je eens voor: even blazen bij de huis- of longarts en direct weten waar je aan toe bent. Het lijkt science fiction maar het is dichterbij dan je denkt met de SpiroNose, een slim apparaat dat (long)ziekten ruikt. De resultaten van de BreathCloud studie zijn bekend en Anke-Hilse en Rianne zullen jullie alles vertellen over de mogelijkheden van ademanalyse, de toepassingen van deze ‘slimme neus’, het BreathCloud platform en de verwachte tijdpaden voor het eerste gebruik in de dagelijkse praktijk. 

Locatie

Kasteel Montfoort
Kasteelplein 1
Montfoort, 3417 JG
+ Google Maps

Start typing and press Enter to search