NVFG Medical Affairs

Medical Affairs is het interactieve platform voor medisch-wetenschappelijke medewerkers in de farmaceutische geneeskunde. Het belang van patiënten staat voorop bij ons doel om juist en veilig gebruik van geneesmiddelen te waarborgen.

Actuele medisch-wetenschappelijke kennis en ervaringen delen zijn twee van onze middelen. Dit doen onze leden actief binnen deze geleding van de NVFG, maar ook in externe professionele netwerken op verschillende manieren en momenten door het jaar heen.

Farmaceutische geneeskunde
Onze professionals hebben functies zoals medical advisor, medical director, medical manager, medical science liaisons en therapeutic head. Wat ons bindt is de medisch wetenschappelijke kennis binnen de farmaceutische geneeskunde.

Wat wij doen
Kennis delen
We delen proactief actuele informatie en ervaringen rond farmaceutische geneeskundige onderwerpen.

Professionalisering van het vakgebied
We onderhouden en vergroten de kwaliteit binnen het vakgebied en dragen bij aan verdere professionalisering.

Wetenschappelijke bijeenkomsten
We organiseren wetenschappelijke bijeenkomsten, interactieve symposia en netwerksessies.

De Medical Affairs Competentiematrix is namens de NVFG ontwikkeld met input van een grote en diverse groep Medical Affairs Professionals van verschillende bedrijven.

De matrix geeft een overzicht van de verschillende werkzaamheden die door de gehele Medical Affairs Afdeling worden uitgevoerd. Wie binnen deze afdeling verantwoordelijk is voor welke taken, kan per bedrijf verschillen. Ook beschrijft de matrix de verschillende competenties die nodig zijn om het werk binnen Medical Affairs goed te kunnen uitvoeren. We hopen dat de matrix ons helpt om allemaal dezelfde taal te spreken als we het hebben over onze werkzaamheden, verantwoordelijkheden en ontwikkeling. Dit document is een richtgevend document. De werkzaamheden van Medical Affairs kunnen per bedrijf verschillen.

Medical Affairs Competentiematrix
Medical Affairs Competency matrix English

Bestuur Medical Affairs

 • Kwinten Bosman
  Kwinten Bosman Voorzitter bestuur
 • Corrie Kroeze
  Corrie Kroeze Secretaris bestuur
 • Jolanda van Bodegraven
  Jolanda van Bodegraven Bestuurslid
 • Margot van den Camp
  Margot van den Camp Bestuurslid
 • Ronald Kempers
  Ronald Kempers Bestuurslid
 • Ronald Zielman
  Ronald Zielman Bestuurslid
 • Maaike Addicks
  Maaike Addicks Bestuurslid

Medical Affairs

De geleding Medical Affairs wordt gesponsord door Herakles Pharma Staffing.

Herakles Pharma Staffing

Meer weten of vragen?
Wilt u meer weten over Medical Affairs en onze activiteiten, of hebt u andere vragen, neemt u dan contact op met de organisatie.

Meer informatie vindt u op
Facebook
LinkedIn

WORD LID

Zet u graag uw kennis en expertise in om de farmaceutische geneeskunde naar een nog hoger plan te tillen? Wilt u kennis delen met andere professionals en van elkaar leren ter verbetering van de volksgezondheid? Wij kijken uit naar uw aanmelding.

Onze andere geledingen

NVFG Clinops

Clinical Operations richt zich op het bevorderen van klinisch geneesmiddelenonderzoek. De aanpak voor de leden is pragmatisch en doelgericht.
Lees verder ›

NVFG RegNed

RegNed houdt zich bezig met het brede terrein van registratie. Kernwoorden zijn intensieve informatie- en kennisuitwisseling en Good Regulatory Practice.
Lees verder ›

NVFG PPN

Het Pharmacovigilance Platform Nederland (PPN) is er voor iedereen die zich bezighoudt met de veiligheid van geneesmiddelen en medical devices.
Lees verder ›