Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NVFG PPN Najaarsbijeenkomst

11 november 2021 | 08:00 - 17:00

Beste PPN’ers,

Een latere aankondiging dan jullie van ons gewend zijn en ook een korter – maar erg interessant – programma. We hadden jullie graag ook een “klinische les” aangeboden in vervolg van de eerdere reeks over de medische kant van bijwerkingen, maar die houden jullie nog tegoed.

Het thema van 23 november is Patient Centricity. Veel firma’s zijn bezig met projecten om patiënten een meer centrale plaats te geven en te betrekken bij beslissingen binnen het bedrijf, op basis van ervaringen van patiënten, door beter te luisteren naar hun wensen en behoeften, om daardoor beter afgestemde zorg te kunnen verlenen. Deze Patient Centricity wordt overal toegepast, ook binnen de farmacovigilantie. We hebben hier allen dagelijks mee te maken. De twee sprekers van de najaarsbijeenkomst vertellen over hun projecten in PV, respectievelijk binnen Lareb over het betrekken van patiënten bij het melden van bijwerkingen, en bij Pharos over digitale communicatie van bijwerkingeninformatie in de bijsluiter. Hun ervaringen maken het ons weer mogelijk om Patient Centricity nog beter toe te passen.

14.30-14.45 Opening, mededelingen PPN

14.45-15.15 Presentatie door Monica van Hoof over haar internship bij Lareb (in het Engels): Optimizing patient participation in pharmacovigilance: A stakeholder analysis.

15.15-15.45 Presentatie door Dr Gudule Boland, strategisch adviseur/projectleider bij Landelijk Expertisecentrum Pharos over het project Digitale communicatie van geneesmiddelinformatie. PPN heeft input gegeven aan dit breedgedragen project.

 

Tot 23 november!

Het PPN-bestuur kijkt ernaar uit.

Gegevens

Datum:
11 november 2021
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Tags: