Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NVFG Medical Affairs Najaarsbijeenkomst

5 november 2020

Datum: donderdag 5 november 2020
Locatie: DIGITAAL VIA TEAMS (LET OP, DIT IS GEWIJZIGD)
Tijdstip: 14:00 – 16:15 uur

Vanwege de nieuwe maatregelen van het RIVM heeft het Postillion Hotel in Bunnik besloten om tijdelijk de deuren te sluiten van hun hotel. Om die reden hebben wij besloten om de NVFG Medical Affairs Najaarsbijeenkomst digitaal via een Teams meeting te organiseren. 

Programma:
14.00 – 14.10 uur Opening
14.10 – 15.00 uur Carla Vos en Dineke Amsing
15.00 – 15.15 uur pauze
15.15 – 16.15 uur Marc Pomp

Carla Vos en Dineke Amsing van de VIG zullen een voordracht houden over het ondersteunen en samenwerken met organisaties in de strijd tegen COVID-19. En Marc Pomp zal ons meenemen in een presentatie over COVID-19 en de gevolgen voor onze (zorg)economie.

Marc Pomp (1963) is gezondheidseconoom. Hij werkt als zelfstandig adviseur en onderzoeker voor bedrijven, ministeries, toezichthouders en adviesraden.
Daarnaast verzorgt hij sinds 2015 elke jaar een collegereeks voor de Health MBA van de Amsterdam Business School. Tot 2008 was hij als zorgexpert verbonden aan het Centraal Planbureau.

De economie van Covid-19 en verder…
In zijn lezing gaat Marc in op de economische waarde van nieuwe en bestaande behandelopies bij Covid-19, zowel in de vorm van uitgespaarde zorgkosten als in de vorm van minder schade voor de economie.

De wereld ziet reikhalzend uit naar een effectief en veilig vaccin tegen Covid-19. Zolang dat vaccin er niet is, zullen we het moeten doen met bestaande en nieuwe behandelopties.
Hoewel nog geen zicht bestaat op geneesmiddelen die leiden tot snelle en volledige genezing, blijken bestaande middelen de ziekteverschijnselen voor een deel van de patiënten te verzachten of te verminderen. Deze behandelopties kunnen de samenleving al veel opleveren, om de simpele reden dat de schade van Covid-19 aan gezondheid en economie zo groot is. Een kleine vermindering van die enorme schade levert daardoor al forse maatschappelijke baten op.

Wilt u zich inschrijven voor deze bijeenkomst? Klik dan op de onderstaande link. Een week voor het evenement ontvangt u van ons een link naar TEAMS.

Gegevens

Datum:
5 november 2020
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags: