Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NVFG RegNed Najaarsbijeenkomst

10 november 2020

Beste collega’s,

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is in 2017 gestart met het programma ‘Goed Gebruik’ om goed medicijngebruik te stimuleren. Het verbeteren van de informatievoorziening aan zorgverleners (vooral voorschrijvers en apothekers) en patiënten staat hierbij centraal.

Uit onderzoek van NIVEL uit 2016 blijkt dat 89% van de Nederlanders de bijsluiter vertrouwt en raadpleegt, maar dat lang niet iedereen de bijsluiter begrijpt. Veel winst valt dus te behalen door het verbeteren van de begrijpelijkheid en leesbaarheid van de officiële bijsluiter. Het CBG heeft de afgelopen periode gewerkt aan het verbeteren van de officiële bijsluiter door deze begrijpelijker te maken o.a. door de ontwikkeling van de Toolkit Begrijpelijk Schrijven.

In aanvulling op de bestaande bijsluiter werkt het CBG, samen met de KNMP, aan de Compacte Bijsluiter. Deze geeft de belangrijkste medicijninformatie in één oogopslag.

Daarnaast heeft het Netwerk Patiënteninformatie (NPI) een handleiding gemaakt om informatie over medicijnen zo begrijpelijk mogelijk op te schrijven. Deze schrijfwijzer is voor iedereen die zich bezighoudt met het schrijven van medicijninformatie. Het NPI is opgericht in opdracht van het ministerie van VWS om betrouwbare en begrijpelijke medicijninformatie beter te kunnen vinden op het internet.

Wij verzoeken u om de enquête die bij deze inschrijving staat, in te vullen, zodat de sprekers vooraf een indruk hebben van wat er al bij u bekend is en welke problemen er zijn.

Voor deze RegNed bijeenkomst hebben wij twee sprekers (inleiders) uitgenodigd, die vanuit verschillende invalshoeken hun licht hierop laten schijnen. Vanuit het CBG zullen Gideon van den Kieboom en Jasper-Hugo Brouwers hun visie geven. De derde spreker, vanuit de farmaceutische industrie, is Inge Rood (Boehringer Ingelheim). Zij zal haar ervaringen met het herschrijven van de bijsluiter met ons delen.

Na de twee inleidingen zal Rolf Kuypers de plenaire paneldiscussie leiden waarbij de deelnemers vragen kunnen stellen.

Met vriendelijke groet,
De NVFG RegNed Geleding

Gegevens

Datum:
10 november 2020
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags: